Convergent 360

Convergent 3600 feed back instrument

Met behulp van 360 graden feedback verzamel je informatie bij meerdere mensen die zich vanuit verschillende invalshoeken een beeld hebben gevormd over de feed back ontvanger. Dit kunnen allerlei personen zijn, zoals managers, directe collega’s en zelfs klanten.

Een 360 graden feed back kan ontwikkelingskansen gemakkelijk identificeren en in kaart brengen. Met behulp van feedback is het mogelijk om verbeterpunten aan te pakken en talent te ontdekken.

De 360 graden feed back is daarmee een ideaal instrument om in te zetten als hulpmiddel bij:

  • de plannings & beoordelingscyclus
  • bij (leiderschaps)ontwikkeling en MD trajecten
  • loopbaantrajecten
  • teamontwikkeling

Het Convergent 360 graden feed back instrument (de Convergent 360) is gebaseerd op de 7 steunpilaren van geloofwaardigheid en geeft een beeld hoe vanuit 5 perspectieven (leidinggevende, medewerker, collega, klant en het eigen perspectief) de feed back ontvanger ervoor staat als het gaat om competenties als visie, vakmanschap, vermogen tot verbinding, integriteit, daadkracht, resultaatgerichtheid en reflectie.

De Convergent 360 kan zowel ingezet worden voor individuen als voor groepen.

Werkwijze

  1. Doel bepalen. Vanuit welke vraag en vanuit welke context wordt om feed back gevraagd
  2. De groep van feed back gevers bepalen. Welke perspectieven zijn van belang? Welke personen zijn gewenst om feed back te geven? Advies om per perspectief bij voorkeur minimaal 3 respondenten te vragen. Dat geeft een beter / betrouwbaarder beeld en geeft voor de feed back gevers ook een zekere garantie op anonimiteit. Kies personen die eerlijk zijn en niet alleen sociaal wenselijke antwoorden geven.
  3. Verzamelen van feed back. Alle feedback gevers krijgen hiertoe een mail met uitleg en de link naar de vragenlijst. De vragenlijst bevat 36 vragen. Gemiddeld zijn respondenten zo’n 20  minuten bezig met het invullen daarvan.
  4. Het verwerken van de resultaten. De data worden verzameld en verwerkt in een rapportage.
  5. De rapportage wordt besproken met de feed back ontvanger. Op basis van dit gesprek kan de rapportage nog worden aangevuld met een gespreksverslag

De rapportage van de Convergent 360 graden feed back geeft een over all beeld van de scores op de 7 steunpilaren van geloofwaardigheid en daarnaast ook een score per respondentgroep.

Klik hier voor een voorbeeldrapportage

In de rapportage wordt verder een verdiepend overzicht gegeven op de verschillende steunpilaren.

De eerste meting kan gezien worden als een 0-meting. Na verloop van tijd kan de meting herhaald worden om te zien welke ontwikkeling de feed back ontvanger heeft gemaakt.

Anderen over de Convergent 360:

Coach: Ik ben erg enthousiast over de rapportage. Het is helder, beeldend en weinig woorden. Het geeft direct inzicht en op detail kun je de gesprekken voeren.

Feed back ontvanger: Ik vind het verfrissend, niet teveel tekst maar laat duidelijk zien waar afwijkingen zitten en waar ik iets te doen heb.

Doelgroep en gebruik

De Convergent 360 is bedoeld voor gebruik door consultants, coaches, trainers, (people) managers en HR professionals. Professionals die interesse hebben in het werken met deze tool, bieden we de Convergent Certified Practitioner training aan. Deze training geeft je inzicht in het gedachtengoed achter het instrument en alle praktische informatie in het werken met het instrument.

Kosten

De Convergent 360 kost per feed back ontvanger €150,- (excl. BTW). Hierbij maakt het niet uit hoeveel respondenten de vragenlijst beantwoorden. Als resultaat wordt een rapportage in PDF opgeleverd.

Professionals die onze certificering-training hebben gevolgd, kunnen 33% tot 50% korting op de prijs van Convergent 360 krijgen door een abonnement af te sluiten. De prijs van abonnementen varieert van € 500 (kleine afname van 5 vragenlijsten) tot € 7.500 (grote afname van 20 vragenlijsten) per jaar. Het abonnement geeft recht op afname van een aantal vragenlijstenen is daardoor feitelijk een vooruitbetaling.

Heeft u interesse in de Convergent 360?

Neem contact met ons op door te bellen naar 06- 52026336 of een e-mail te sturen naar info@convergent.nl.

Share Button